MOKYKLOS NAUJIENOS
1-4 klasių nepamokinė veikla

1-4 klasių nepamokinė veikla

 

Palangos sanatorinėje mokykloje 1-4 klasių mokiniai gegužės 31 d. iki birželio 10 d. dalyvavo nepamokinėje veikloje.

Gegužės 31 d. Palangos sanatorinėje mokykloje svečiavosi Inga Norkūnienė su savo augintiniu Kuršiu. Vaikai susipažino su šuniuku, sužinojo, kuo jis užsiima, uždavė šuniuko šeimininkei klausimus apie šunų auginimą, rutiną, dresūrą, įpročius, pomėgius. Pradinių klasių mokiniai žaisdami su Kuršiu patyrė daug teigiamų emocijų.

Birželio 1 d. mokiniai minėjo Tarptautinės vaikų gynimo dieną. Vaikystė – tai saulėta šventė, Tai žemuogių lieptai pakrantėj. Vaikystė – žaislai ir žaidimai, Ir šviesūs, geri atminimai.

Birželio 2 d. 1-4 klasių mokiniai klausėsi mokytojų pasakojimų apie akmenis, domėjosi akmenimis žiūrėdami edukacinius filmukus, diskutuodami, užduodami mokytojams klausimus. Po to mokiniai kūrė savo sėkmės talismaną. Vaikai, tėvai, mokytojai ir visa mokyklos bendruomenė džiaugėsi vaikų kūrybiniais sumanymais.

Birželio 3 d. pradinių klasių mokiniai dalyvavo renginyje „Gražiausi žodžiai tėčiui“. Renginio metu vaikai žiūrėjo edukacinį filmuką apie šeimą, pasakojo apie savo artimiausius, mylimiausius žmonės, kūrė sveikinimą tėčiui ir jame užrašė gražiausius žodžius apie savo tėtį, senelį, dėdę.

Birželio 6 d. Palangos sanatorinės mokyklos pradinių klasių mokiniai ir mokytojos lankėsi interaktyviame lietuviškų pasakų parke, kuriame klausėsi pasakų „Saulė ir mėnulis“, „Pupa“, „Turėjo bobutė žilą oželį“ ir kt. Vaikai turėjo galimybę ne tik klausytis pasakų, bet ir pasigrožėti skulptūromis, sukioti atskiras skulptūrų detales, žaisti.

Birželio 7 d. mokiniai ir mokytojos lankėsi viename gražiausių Europos parkų. Birutės parke vaikai grožėjosi augalų įvairove, aplankė oranžeriją, susipažino su parko gyvūnija. Labiausiai vaikai susižavėjo egzotiniais oranžerijoje augančiais augalais, ypač citrinmedžiu ir ant jo augančiais vaisiais.

Birželio 8 d. 1-4 klasių mokiniai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse „Kerinti lankstinių paslaptis“. Mokiniai domėjosi popieriaus lankstymo menu, prisiminė, kaip išlankstyti laivą, mokėsi lankstyti knygos skirtuką-zuikį. Veiklos metu vaikai lavino smulkiąją motoriką, turėjo galimybę atskleisti savo kūrybines galias, bendrauti ir bendradarbiauti su bendraamžiais.

Birželio 9 d. pradinių klasių mokytojos pakvietė 1-4 kl. mokinius į Palangos Birutės parką. Vaikai aplankė Eglės žalčių karalienės skulptūrą, Birutės kalno papėdę, kurioje pamatė Birutės skulptūrą, lurdą, Tautos vado ąžuolą. Užlipę ant Birutės kalno mokiniai pamatė dailininko  Liudo Pociaus vitražus. Taip pat vaikai turėjo galimybę apžiūrėti Gintaro muziejaus rožyną, skulptūrą „Rebeka“, laiminančio Kristaus skulptūrą ir kt. Vaikai susidomėjo edukacine išvyka ir žadėjo pratęsti kelionę po Palangą su savo šeimos nariais.

Birželio 10 d. pradinukai žiūrėjo filmą „Pažink Lietuvos paukščius“. Po filmo peržiūros vaikai ir mokytojos diskutavo, dalijosi įspūdžiais apie Lietuvos paukščius, jų gyvenimo būdą. Vėliau vaikai atskleidė savo kūrybinius gebėjimus piešdami pasirinktą paukštį ir kurdami plakatą „Lietuvos paukščiai“.

Edukacijų akimirkos galerijoje.

Vasara, pagaliau tu čia! Susitiksime kitais mokslo metais!

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.