MOKYKLOS NAUJIENOS
Tarptautinis projektas „Gerumo niekada nebūna per daug“

Tarptautinis projektas „Gerumo niekada nebūna per daug“

Palangos sanatorinės mokyklos bendruomenė įsitraukė į tarptautinį ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų kūrybinės raiškos projektą „Gerumo niekada nebūna per daug“ (toliau-projektas), kurį organizavo Kauno lopšelis-darželis „Žilvitis“. Projektas skirtas Pasaulinei gerumo dienai paminėti.

Projekte dalyvavo priešmokyklinio amžiaus ugdytiniai, mokytoja Erika Turauskienė ir bibliotekininkė Ingrida Rimšienė.

Spalio 18 d. mokytoja Erika Turauskienė su priešmokyklinio amžiaus ugdytiniais kalbėjo apie gerumą, pagarbą ir empatiją sergantiems žmonėms. Vaikai noriai išreiškė savo patirtį, dalijosi mintimis apie sergančius artimuosius, kai kurie ugdytiniai prisiminė, kaip jautėsi, kai patys negalėjo vaikščioti, maudytis ir žaisti drauge su bendraamžiais.

Spalio 19 d. mokiniai apsilankė mokyklos bibliotekoje, kurioje išsirinko tris Trace Moroney knygas („Kai išsigąstu“, „Kai man liūdna“, „Kai jaučiuosi geras“), kurias kartu su mokytoja skaitė ir aptarė klasėje.

Spalio 20 d. prisimindami girdėtas Trace Moroney istorijas vaikai turėjo galimybę papasakoti klasės draugams dėl ko jie dažniausiai nerimauja, liūdi. Veiklos metu priešmokyklinio amžiaus ugdytiniai mokėsi ieškoti būdų, kaip padėti sau ir kitiems, žaidė socialinius-emocinius gebėjimus lavinančius žaidimus „Man reikšmingi žmonės“, „Kas gali man padėti?“ ir kt.

Spalio 20–21 d. mokiniai kūrė atvirukus ir mokytojos padedami rašė linkėjimus sergantiems žmonėms. Dažniausiai vaikai linkėjo ligoniams sveikatos, smagaus laisvalaikio. Kūrybinių dirbtuvių metu priešmokyklinio amžiaus vaikai turėjo galimybę bendrauti, kurti drauge su kitais, pajusti kūrybinės laisvės, spontaniškos improvizacijos ir kūrybos džiaugsmą, ugdėsi socialinius-emocinius gebėjimus, puoselėjo pagarbą ir rūpestį sergantiems žmonėms.

Gražiausi darbai (atvirukai) išsiųsti į Kauno lopšelį-darželį „Žilvitis“. Lapkričio 12 d. projekto organizatoriai pristatys atvirukus į LSMU ligoninę, Kauno klinikas, sukurs elektroninę projekto knygą, kurią patalpins Kauno lopšelio-darželio „Žilvitis“ internetinėje svetainėje www.zilvitis.kaunas.lm.lt. Projekto organizatoriai projekte dalyvavusioms įstaigoms išsiųs padėkos raštus ir metodinės veiklos pažymas. Palangos sanatorinės mokyklos priešmokyklinio amžiaus vaikams, dalyvavusiems projekte, padėkos bus išsiųstos Lietuvos paštu į jų ugdymo įstaigas. Kitiems projekto dalyviams pažymas bei padėkas įteiks direktorius Alvydas Milinis.

Palangos sanatorinės mokyklos bendruomenė džiaugėsi galimybe dalyvauti projekte kartu su kitomis ugdymo įstaigomis, pajusti geras emocijas bei dalintis atjauta, bendryste, gerumu su sergančiais žmonėmis.

Palangos sanatorinės mokyklos priešmokyklinio ugdymo mokytoja Erika Turauskienė,

bibliotekininkė Ingrida Rimšienė

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.